Ciklo-Sport

Kryptonite

Zaštiti ono što cijeniš


Prije više od 40 godina, Kryptonite je započeo s misijom. Iako se mnogo toga promijenilo u biciklizmu i sigurnosti bicikala, njihov cilj ostaje isti, oni su ovdje da te osposobe za zaštitite onoga što najviše cijeniš.


Kroz stalne inovacije, stručno vodstvo i neprestanu predanost, Kryptonite nastavlja slijediti strast i činiti sve što mogu kako bi osigurali da ideš kamo god želiš, nudeći pametna i ozbiljna sigurnosna rješenja.


Danas je Kryptonite jedan od najvećih i najpoznatijih svijetskih brandova koji proizvode zaštitu za bicikle. Kryptonite je svoj asortiman proširio također na rasvjetu i zaštitu za motocikle.


Početak

1971 - Početak

Sa 1500 dolara, nešto genijalnosti, kreativnim idejama sigurnosti i Volkswagen kombijem, Michael Zane uspio je izumiti prvi U-Lock i putovati po Americi šireći poruku o potrebi za biciklističkom zaštitom.


Tako je Kryptonite rođen.

1972

1972 - Legenda počinje

Legendarni test za nove Kryptonite lokote za bicikle izveden je 1972. godine. Biciklistička trgovina Second Avenue u New Yorku zaključala je trobrzinski bicikl za prometni znak u Greenwich Villageu pod vodstvom osnivača Kryptonitea Michaela Zanea. Iako su sve lakouklonjive dijelove lopovi odmah skinuli, sam bicikl ostao je tamo trideset dana i trideset noći. Kryptonite lokoti i okvir bicikla su i dalje bili na mjestu, iako je lokot bio napadnut nekolicinu puta. Javnost ovog događaja dala je Kryptoniteu poticaj potreban da zauvijek promijeni značenje zaštite bicikla.

1974

1974 - K3 U-Lock

Uvođenje integriranog mehanizma zaključavanja.


Dizajniran prvi nosač za lokote.

1977

1977 - Zaštita protiv krađe

Kryptonite je predstavio svoju ponudu zaštite od krađe.


Ova neobavezna ponuda postavila je standard sigurnosne kategorije i dokazuje da Kryptontie stoji iza svojih proizvoda, a kupcima pruža dodatni mir.


Često imitirani, nikad duplicirani.

K4

K4 U-Lock

Revolucionarni dizajn lokota s jedinstvenom povijenom cijevi za jednostavnu upotrebu. Visokokvalitetni kaljeni čelici za snažnije i lakše lokote. Bočna bregasta brava sa snažnijim zaključavanjem da pruža snagu i trajnost kako bi izdržala napade lopova.


Počašćeni nagradama za mehaniku i estetiku:


1983: New York Muzej suvremene umjetnosti

1988: Nagrada Muzeja za utilitarnu umjetnost - Njemačka

1998: Nagrada za dobar dizajn - Japan

1994

1994 - New York Lock

Nakon što je 1989. godine primio neobično velik broj zahtjeva za zaštitu od krađe koji su stigli iz četiri poštanska broja u New Yorku, Kryptonite je bio prisiljen odustati s ponudom svoje zaštite od krađe u tom gradu.


Ne prepoznajući ovaj razvoj događaja kao gubitak, već kao izazov, Kryptonite je obnovio ponudu 1994. godine predstavljanjem New York Lock lokota, koji je postalo vodeći lokot tvrtke.

1974

30 dana i 30 noći - Legenda raste...

22 godine kasnije, Kryptonite se vratio na ulice Velike Jabuke kako bi testirao svoju najnoviju inovaciju - New York Lock. U travnju 1994. New York Post postavio je krajnji izazov: Može li Kryptonite New York Lock izdržati 48 sati na najtežim ulicama New Yorka? Michael Zane i Neil McDaid, direktor, Razvoj i dizajn proizvoda, pokušali su dokazati da je Kryptonite još jednom dorasao testu. U gradu u kojem je svake godine ukradeno preko 100 000 bicikala, Kryptonite i New York Post uzeli su potpuno novi, svijetlozeleni Univega cestovni bicikl vrijedan 600 dolara i zaključali ga na aparat za naplatu parkinga u East Villageu; "Bermudskom trokutu" njujorške krađe bicikala. Punih 48 sati bicikl je ostao zaključan na uglu avenije A i 11. ulice.

1977

2001 - Siguran ključ program

Kryptonite je 2001. godine lansirao program sigurnog ključa.


Ovaj program dozvoljava vozačima s Kryptonite lokotima da registriraju svoje ključeve. U slučaju da vozač izgubi svoje ključeve, Kryptonite prva dva ključa mijenja besplatno.


Publikacije poput Bicycling, Fortune, The Wall Street Journal, US News i World Report, kao i mnoštvo drugih, nastavile su oglašavati proizvode od Kryptonitea kao najbolje na tržištu.

2004

2004 - Zamjena lokota program

Otkriveno je da bi njihov standardni industrijski cjevasti cilindar mogao biti ugrožen kućanskim predmetima.


Kako bi se ovaj problem riješio, stvoren je program dobrovoljne zamjene lokota.


Kryptonite je jedina tvrtka na svijetu koja je ponudila tako sveobuhvatan plan kupcima, podižući svoj zavjet "legendarne korisničke službe" do novih razina.


Besplatno su zamjenili preko 400 000 lokota u 21 državi.


Reinženjering devetogodišnje vrijednosti proizvoda u jednoj godini.

1994

Kodiranje u boji

Uvedena je odmah prepoznatljiva sigurnosna ljestvica zasnovana na bojama:


Žuta - Ultimativna zaštita


Narančasta - Visoka zaštita


Siva - Umjerena zaštita

1974

2014 - Messenger kolekcija

Predstavljena je Messenger kolekcija. Dizajn urbane sigurnosti biciklističkih dostavljača. Kryptonite se udružio s nekim od najvećih umova dostavljača kako bi pomogao razvoju kolekcije Messenger. Od početnog mozganja do odabira koncepta kroz testiranje proizvoda, pa čak i dizajn ambalaže, dostavljači su imali većinsko pravilo - na svakom koraku. Konačni rezultat sastojao se od više proizvoda koji odgovaraju trima ključnim potrebama dostavljačke zajednice:

1 Fleksibilnost / prilagodba - lokoti koji povećavaju broj mjesta na kojima je moguće zaključati bicikl.

2 Trajnost - ključevi koje se ne lome i mogu raditi pod teškom uporabom.

3 Rješenje s jednim lokotom - Sigurnost koja povećava sposobnost ispravnog osiguranja bicikla bez potrebe za nošenjem dva lokota.

1977

2015 - Gravity Line

Kryptonite je objavio svoju gravitacijsku liniju proizvoda (matice i osovine za kotače).


Ovo inovativno rješenje sigurnosti kotača lako se instalira i uklanja bez potrebe za posebnim ključevima.


Gravitacijska linija koristi snagu gravitacije kako bi spriječila uklanjanje kotača. Kada je bicikl uspravan, matice i osovine kotača su zaključani i mogu se otključati samo s biciklom okrenutim naopako.Idi na Kryptonite ponudu

Adresa

Hrvatske Bratske Zajednice 4,

10000 Zagreb, Hrvatska

(u podnožju Nacionalne i sveučilišne knjižnice - NSK)

Radno vrijeme

Radnim danima:08:00 - 20:00
Subotom:09:00 - 14:00
Nedjeljom i blagdanima:Zatvoreno
Ciklo-Sport

© 2008 - 2024 Ciklo-Sport d.o.o.