Kryptonite u Ciklo-Sportu:

Kryptonite u Ciklo-Sportu:

Prije više od 40 godina, Kryptonite je počeo s misijom . Iako se mnogo toga promijenilo u biciklizmu i sigurnost bicikala , njihov cilj ostaje isti , oni su tu da pomognu kako zaštiti ono što tebi vrijedi , od onih kojima ne vrijedi.


Od osmijeha na licu gradskih biciklista probijanjem kroz gradske gužve do brdskog biciklista koji pokazuje još jednoj planini tko je glavni. Od početnika triatlonca koji se priprema za prvu veću utrku do poštara koji je uvijek u borbi s vremenom. Od para čiji svaki odmor počinje i završava na dva kotača, do tog djeteta koje isprobava stvarnu slobodu po prvi put u životu. Kryptonite pomaže biciklistima da zaštite dio sebe, tako što štiti dvo-kotačni život koji ih definira. 

Stalnim inovacijama, stručnim vodstvom i vječnom odanošću, Kryptonite i dalje nastavlja progoniti strast, te rade sve što mogu da te osiguraju kako bi mogao ići gdje god želiš, kada god želiš nudeći pametna, ozbiljna sigurnosna rješenja.

S 1500 dolara, nešto genijalnosti, kreativnih sigurnosnih ideja i Volkswagen kombijem, Michael Zane je izumio prvi U-Lock, te putovao SAD-om kako bi širio poruku za potrebom zaštite bicikla. Upravo je tako Kryptonite i rođen.

Michael Zane i Secound Avenue Bicycle Shop iz New York-a su zaključali tro-brzinski bicikl za putokaz. Bicikl je bio zaključan 30 dana i 30 noći. Iako su svi odvojivi dijelovi bili oduzeti od strane lopova, ali sami bicikl je ostao. Kryptonite lokot i okvir bicikla su još uvijek bili na mjestu, iako je brava bila napadnuta više puta u pokušaju provale. Javnost je od tog trenutka dala Kryptonite zaštiti potreban poticaj, te su zauvijek promijenili značenje sigurnosti bicikla.

Kryptonite je predstavio svoju ponudu zaštite protiv lopova (Anti-Theft Protection Offer). Ta izborna ponuda je postavila standarde kategorijske sigurnosti i dokazuje da Kryptonite stoji iza svojih proizvoda, te korisnicima pruža dodatnu bezbrižnost. Često su imitirani, ali nikad duplicirani.

Industrija je revolucionirala s K-4 U-Lockom. Taj U-Lock je postao inspiracija za modernije U-Lockove, osvojio razne nagrade, a nalazi se u više muzeja širom svijeta:

  • New York-ov Muzej suvremene umjetnosti (New York Museum of Modern Art) – 1983. godine,
  • Njemački Muzej nagrada utilitarnih umjetnosti (Germany’s Museum of Utilitarian Art) – 1988. godine,
  • Japanska nagrada dobrih dizajna (Japan’s Good Design Prize) – 1988. godine.

Kryptonite se vratio ulicama New Yorka kako bi testirao najnoviju inovaciju – New York Lock. U suradnji s New York Post-om, odlučili su zaključati potpuno novi cestovni bicikl u vrijednosti od 600 dolara za parkirni automat u East Village-u; „Bermudskom trokutu“ New York kradljivaca bicikala. Nakon 48 sati, bicikl je ostao netaknut osim mjenjača brzina. Na lokotu su bili određeni znakovi zlostavljanja, ali to lopovima nije uspjelo. New York Lock je prošao „Post“ izazov, te je tako postao vodeći proizvod u Kryptonite-ovoj najjačoj liniji lokota.

Kryptonite je pokrenuo Key Safe program. Taj program se nastavlja kako bi omogućio vozačima bicikala s Kryptonite lokotima da registriraju svoje ključeve. U slučaju da vozač izgubi ključeve, Kryptonite će zamijeniti prva dva ključa besplatno!

Mediji kao Bicycling, Fortune, The Wall Street Journal, US News i World Report, kao i niz drugih nastavljaju reklamirati Kryptonite proizvode kao najboljim zaštitama na tržištu.

Otkriveno je da se naš standardni industrijski cjevasti cilindar može ugroziti s kućanskim stvarima. Kako bi riješili taj problem, napravljen je dobrovoljni program zamjene brava. Kryptonite je jedina tvrtka u svijetu koja nudi takav sveobuhvatni plan za kupce, uzimajući svoju 'legendarnu službu za korisnike' obećavajući nove visine.

  • Besplatno zamijenjeno preko 400.000 lokota u 21 državi.
  • Ponovno projektiranih 9 godina u vrijednosti od proizvoda u jednoj godini.

Internetom bazirano GPS praćenje i nadzor sustava, poznato kao Stvarno Vrijeme, objavljeno je za Powersport vozila u SAD-u.

Uvedena je i Messenger kolekcija. Urbane zaštite dizajnirane od dostavljača na biciklima. Kryptonite se udružio s nekima od najvećih dostavljačkih tvrtki kako bi pomogli u razvoju Messenger kolekcije. Od brainstorming-a do odabira koncepta, preko testiranja proizvoda, pa čak i dizajna pakiranja, dostavljači su imali glavno pravilo – 'za svaki korak na putu'. Konačan rezultat se sastojao od više proizvoda koji zadovoljavaju tri ključne potrebe dostavljačke zajednice:

  1. Fleksibilnost / Praktičnost – Brave koje povećavaju broj mjesta na kojima je moguće zaključati bicikl.
  2. Trajnost – Ključevi koji ne pucaju i mogu izdržati pod neprestanom upotrebom.
  3. Riješenje jednog lokota – Sigurnost koja povećava sposobnost da pravilno osigura bicikl bez nošenja dvaju ili više lokota.