Best Buy 29er - Superior Sport Line 2017

Best Buy 29er - Superior Sport Line 2017

Best Buy 29er - Superior Sport Line 2017.

Serija Superior XC 847/849 i XC 859 je dizajnirana za zahtjeve potreba u kategoriji MTB SPORT: Lagani, izdržljivi, savršeno projektirani bicikli koji pružaju udobnost vožnje, povjerenje na intenzivno teškom terenu, kao i kada se vozite na asfaltnim cestama.

Ovi bicikli nude puno značajki koje se koriste i kod top modela u MTB natjecateljskoj liniji, uz  prilagođavanje potreba hobi vozačima, najviše pazeći na njihovu udobnost u vožnji.

Superior serije MTB SPORT dizajniran je tako da je upravljač bliže i više vozaču, tako da se dobije više uspravni položaj sjedenja u odnosu na natjecateljske modele, čime se dobije savršena mogućnost kontrole i maksimalna udobnost vožnje.

Idealan odnos udobnosti i sportskih karakteristika čine ove bicikle idealan odabir, pogotovo kod onih vozača koji žele ići na duže sportske vožnje. Ova geometrija će pomoći u sprečavanju nastajanja neugodnih bolova u leđima.

Uz visoko kvalitetnu SHIMANO kompletnu grupu dijelova, Superior dokazuje da izvrsni bicikli mogu biti po izuzetnoj povoljnoj cijeni, a na Specijalnoj zimskoj ponudi oni postaju pravi dragulj u izboru savršenog bicikla po izboru kvaliteta/cijena.


Glavne karakteristike:

Shimano brand je garancija visoke kvalitete, čvrstoće i izdržljivosti svih komponenti. Kompletni mehanički dijelovi su Shimano: ručice mjenjača Shimano Acera 24 brzine, osovine kotača, pogonske poluge, prednji i zadnji mjenjač, zadnji lančanik.

Shimano hidraulične disk kočnice snažno i lako kontroliraju kočenje u svim uvjetima uz minimalno korištenje snage. Sve to s minimalnim zahtjevima za održavanje.

Tehnologija dvostrukgo stanjivanja cijevi okvira (double butted) koristi se samo kod visoko kvalitetnih okvira. Ovim skupim postupkom dodatne obrade cijevi postiže se smanjenje materijala gdje je manje naprezanje, a ostavlja se više materijala samo na mjestima gdje je to potrebno. Ova tehnika znatno smanjuje težinu okvira, te povećava krutost.

Zahvaljujući savijenoj cijevi sjedala (seat tube) zadnji kotač se približava središtu pedaliranja, čime se skraćuje stražnji trokut. Time se značajno poboljšava manevriranje bicikla i optimizira prijenos energije kod pedaliranja.

Konusna čeona cijev okvira (Tapered head tube) koristi donji ležaj s većim promjerom, što povećava vijek trajanja ležajeva i daje veću krutost za precizniju kontrolu, bolje održavanje pravca i efikasan prijenos energije.

Sportska geometrija osigurava lako manevriranje bicikla. Više uspravan položaj sjedenja uklanja bolove u leđima, čak i tijekom duge vožnje.

Zbog širokog upravljača i debljeg promjera hvatišta držača upravljača (lula pravljača) imat ćeš veću stabilnost i bicikl će biti lakše i sigurnije voziti.

Za postizanje savršene ergonomije pažljivo su odabrane dužina pogonskih poluga,  dužina lulice upravljača, širina upravljača i širina rukohvata (grip) upravljača.


SUPERIOR XC 849SUPERIOR XC 859